Tekakor.
Ingredienser
40g jäst
5 dl vatten
75g mjölk- och sojafritt margarin
1/2 dl ljus sirap
½ dl PO-fibrer
250 g grov proteinfri mjölmix
500 g fin lågproteinfri mjölmix
Gör såhär:
Smula jäst i en bunke.
Smält margarin.
Tillsätt vattnet och värm till 37ºc.
Rör ut jästen i lite vätska.
Tillsätt resten av vätskan.
Blanda sirap, PO-fibrer, grov mjölmix och det mesta av lågproteinfri mjölmixen.
Degen ska vara lös, så blanda lite i taget.
Arbeta degen kraftigt.
Lägg på bakpapper på plåtarna.
Klicka ut och forma med hjälp av en sked. (10 tekakor/plåt)
Platta till dem och nagga. Låt dem jäsa i minst 30 minuter på varm plats.
Grädda dem i mitten av ugnen i 255ºc i 8-10 minuter.
Pensla dem med ljummet vatten.
Egen kommentar:
De var enkla att göra och goda.