Tekakor.




Ingredienser

40g jäst

5 dl vatten

75g mjölk- och sojafritt margarin

1/2 dl ljus sirap

½ dl PO-fibrer

250 g grov proteinfri mjölmix

500 g fin lågproteinfri mjölmix

 

Gör såhär:

Smula jäst i en bunke.

Smält margarin.

Tillsätt vattnet och värm till 37ºc.

Rör ut jästen i lite vätska.

Tillsätt resten av vätskan.

Blanda sirap, PO-fibrer, grov mjölmix och det mesta av lågproteinfri mjölmixen.

Degen ska vara lös, så blanda lite i taget.

Arbeta degen kraftigt.

Lägg på bakpapper på plåtarna.

Klicka ut och forma med hjälp av en sked. (10 tekakor/plåt)

Platta till dem och nagga. Låt dem jäsa i minst 30 minuter på varm plats.

Grädda dem i mitten av ugnen i 255ºc i 8-10 minuter.

Pensla dem med ljummet vatten.

 

Egen kommentar:

De var enkla att göra och goda.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: