I helgen testade jag att göra egen skagenröra och de blev så himla god.
Egentligen skulle man ha creme fraiche i men eftersom det inte finns någon mjölkfri sådan, så tog jag istället och blandade ihop lite Raspy Frutty (som är som ett pulver som man blandar med vatten och kan användas som både yoghurt och creme fraiche.
Ingredienser:
ca 3-4 dl frysta räkor
2 msk hackad dill
1 dl majonäs och 1 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
ca 1/2 burk rom
Gör såhär:
Tina och pressa ur vattnet från räkorna.
Hacka räkorna grovt och lägg de i en skål.
Hacka dill och skala och hacka rödlök och blanda det med räkorna.
Blanda majonäs och creme fraiche till en röra och tillsätt rom (går att ha utan om man inte tycker om det)
Smaka av med salt, peppar och citron.
Skagenen röran och nu klar och kan serveras eller ställas in i kylen tills man ska ha den.
Egen kommentar:
Den var inte alls svår att göra och blev väldigt god. Förslags viss kan man använda den som förrätt genom att göra som toast. Man tar en vitormfranska (t ex frias, om den ska vara glutenfri) och steker den med ganska mycket smör och sen lägger man bara på skagenröran så är den färdig att servera.
Sänk ner bunken i vatten bad och värm tills det är 60-65 grader, vispa under hela tiden, kontrollera med en stektermometer.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, Stanna inte vispen förräns det kallnat, då det finns risk att marängen sjunker ihop.
Smält choklad och blanda i marängsmeten, men blanda bara lite.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar eller med en spritts.
Grädda de i mitten av ugnen i 45-55 min, marängen ska vara llite sega i mitten.
Om man vill kan man ha lite smält choklad uppe på med och det tar man då på när de svalnat.
Egen kommentar:
Dessa blev riktigt goda, och ganska enkla att göra. Tycker de passar bra som till exempel en efterrätt eller som fika.
Jag heter Emelie och är 18 år gammal och har allergierna gluten och mjölkprotein. Gluten allergi fick jag när jag var 6 år och mjölkprotein när jag var 8 år. Jag är även allergisk mot nötter och soja, men det kommer denna blogg inte handla så mycket om, de allergierna är inte så svåra att undvika i mat och så. Det är i stort sätt bara utesluta dom, vilket man inte kan göra med gluten och mjölkprotein, för då skulle det ju inte bli så mycket av maten kvar ;)
Du har nu kommit till min nya blogg. Jag har en blogg sedan tidigare där jag skriver om mitt vardagsliv www.emeliieee.blogg.se . Men nu så fick jag idén att starta en till blogg, där jag kommer att skriva om allergierna Gluten och mjölkprotien. Så denna blogg kommer bli fylld med recept som passar dessa allergiker och också en del tips och test på produkter.