Skagenröra.

I helgen testade jag att göra egen skagenröra och de blev så himla god.
Egentligen skulle man ha creme fraiche i men eftersom det inte finns någon mjölkfri sådan, så tog jag istället och blandade ihop lite Raspy Frutty (som är som ett pulver som man blandar med vatten och kan användas som både yoghurt och creme fraiche.
Ingredienser:
ca 3-4 dl frysta räkor
2 msk hackad dill
1 dl majonäs och 1 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
ca 1/2 burk rom
Gör såhär:
Tina och pressa ur vattnet från räkorna.
Hacka räkorna grovt och lägg de i en skål.
Hacka dill och skala och hacka rödlök och blanda det med räkorna.
Blanda majonäs och creme fraiche till en röra och tillsätt rom (går att ha utan om man inte tycker om det)
Smaka av med salt, peppar och citron.
Skagenen röran och nu klar och kan serveras eller ställas in i kylen tills man ska ha den.
Egen kommentar:
Den var inte alls svår att göra och blev väldigt god. Förslags viss kan man använda den som förrätt genom att göra som toast. Man tar en vitormfranska (t ex frias, om den ska vara glutenfri) och steker den med ganska mycket smör och sen lägger man bara på skagenröran så är den färdig att servera.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: