Stora sega maränger.

Ingredienser:
7 st äggvitor
5,25 dl strösocker
ca 100g mörk choklad
Sätt ungen på 130 grader, varmluft.
Blanda äggvita och strösocker i en rosfri bunke.
Sänk ner bunken i vatten bad och värm tills det är 60-65 grader, vispa under hela tiden, kontrollera med en stektermometer.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, Stanna inte vispen förräns det kallnat, då det finns risk att marängen sjunker ihop.
Smält choklad och blanda i marängsmeten, men blanda bara lite.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar eller med en spritts.
Grädda de i mitten av ugnen i 45-55 min, marängen ska vara llite sega i mitten.
Om man vill kan man ha lite smält choklad uppe på med och det tar man då på när de svalnat.
Egen kommentar:
Dessa blev riktigt goda, och ganska enkla att göra. Tycker de passar bra som till exempel en efterrätt eller som fika.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: