Bullar.

Ingredienser:
75 - 100g jäst (mindre mängd om det är väldigt varmt i köket)
4 dl mjölk
50 g margarin
ca 1 dl socker
1 tsk salt
2 ägg
ca 1 kg fin mjölmix
Fyllning:
150 g margarin
socker
kanel
Gör såhär:
Smula sönder jästen i en degbunke.
Värm mjlken och margarinet i en kastrull till 37 grader, (fingervarm).
Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och nästan all mjölmix (spara lite till utbakningen).
Arbeta samman bara så mycket så att allt är väl blandat.
Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Dela degen i två lika stora delar.
Kavla ut varje del till en platta.
Bred margarinet på varje platta, strö lite socker och kanel över.
Rulla ihop.
Skär i lagom stora bitar.
Lägg dem i papperformar.
Låt jäsa under bakduk 20-30 min.
Pensla med uppvispat ägg, strö lite pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 7-8 min.
Låt svalna under bakduck på brödgaller.
Egen kommentar:
Jag blandade ihop margarin, socker och kanel och bredde på det istället.
För att degen inte ska fastna går det åt en del mjöl till utbaket.
Väldigt goda och inte så svåra att göra.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: